pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: C H Beck
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 388 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788325502386
ISBN: 978-83-2550-238-6
Data: 2010-07-07
56.73 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania "pakietu rozporządzeń higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:

* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;

* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;

* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;

* system HACCP;

* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

Książka "Zarządzanie bezpieczeństwem żywności" - Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora - oprawa miękka - Wydawnictwo C H Beck. Książka posiada 388 stron i została wydana w 2010 r. Cena 56.73 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.