Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | C H Beck |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 388 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788325502386 |
ISBN: | 978-83-2550-238-6 |
Data: | 2010-07-07 |
Opis książki:
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania "pakietu rozporządzeń higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.
Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
* podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
* dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
* system HACCP;
* metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.
Książka "Zarządzanie bezpieczeństwem żywności" - Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora - oprawa miękka - Wydawnictwo C H Beck. Książka posiada 388 stron i została wydana w 2010 r. Cena 56.73 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.