pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Wyprzedaż na koniec roku
Tytuł książki:

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia

Autor książki:

Agnieszka Budzyńska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 220 s.
Wymiar: 210x295 mm
EAN: 9788374260039
ISBN: 83-7426-003-3
Data: 2014-04-08
pozycja niedostępna

Opis książki:

Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie techniki i metody pracy oraz zalecenia higieniczne opracować w formie procedur i instrukcji.

Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami do zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.

Dokumentacja przeznaczona jest do bezpośredniego wykorzystania na własne potrzeby każdego zakładu.

Ten zestaw procedur i instrukcji wykorzystano również w innej publikacji tejże autorki Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni, gdzie poszczególne procedury i instrukcje znalazły się w wykazach przypisanych do każdego etapu procesu technologicznego w celu wyeliminowania zagrożeń, które się na danym etapie pojawiają.

Książka "Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia" - Agnieszka Budzyńska - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 220 stron i została wydana w 2004 r.