Tytuł książki:
Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP. Producenci żywności
Autor książki:
Halina Turlejska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 72 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788371879142 |
ISBN: | 83-7187-914-8 |
Data: | 2014-04-25 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka ma za zadanie przybliżyć problematykę związaną z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W publikacji zwrócono szczególną uwagę na praktyczną realizację zasad GMP/GHP oraz wdrażanie systemu HACCP będących podstawowymi narzędziami zapewniającymi bezpieczeństwo zdrowotne żywności.Autorka przedstawia w poradniku główne aspekty GMP/GHP, których realizacja jest niezbędna w każdym obszarze produkcji, wyjaśnia na czym polega system HACCP, szczegółowo omawia jego założenia, koncepcję i zasady oraz prezentuje etapy wdrażania wraz z korzyściami wynikającymi z jego wprowadzenia. w publikacji zawarto również zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie, a całość uzupełnia przykład wdrażania HACCP, słowniczek stosowanych terminów i definicje związane z systemem HACCP.
Książka "Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP. Producenci żywności" - Halina Turlejska - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 72 stron i została wydana w 2004 r.