Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego
Marek R. Zadernowski, Anna Zadernowska, Mieczysław W. Obiedziński
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 91 s. |
Wymiar: | 210x295 mm |
EAN: | 9788371879586 |
ISBN: | 83-7187-958-X |
Data: | 2014-04-08 |
Opis książki:
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klientów i była dla nich bezpieczna.Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko ?przykry? obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją. W poradniku omówiono na przykładzie restauracji każdy etap wdrażania w zakładzie żywienia zbiorowego zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.
Książka "Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego" - Marek R. Zadernowski, Anna Zadernowska, Mieczysław W. Obiedziński - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 91 stron i została wydana w 2004 r.