pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 136 s.
Wymiar: 210x295 mm
EAN: 9788374260367
ISBN: 83-7426-036-X
Data: 2014-04-08
pozycja niedostępna

Opis książki:

Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały oczekiwania klientów i były dla nich bezpieczne.

Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko przykry obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją.

W poradniku omówiono każdy etap wdrażania zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.

Książka "Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów" - Marek R. Zadernowski, Anna Zadernowska, Mieczysław W. Obiedziński - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 136 stron i została wydana w 2004 r.