Tytuł książki:
Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów
Autor książki:
Marek R. Zadernowski, Anna Zadernowska, Mieczysław W. Obiedziński
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 136 s. |
Wymiar: | 210x295 mm |
EAN: | 9788374260367 |
ISBN: | 83-7426-036-X |
Data: | 2014-04-08 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały oczekiwania klientów i były dla nich bezpieczne.Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko ?przykry? obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją.
W poradniku omówiono każdy etap wdrażania zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.
Książka "Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów" - Marek R. Zadernowski, Anna Zadernowska, Mieczysław W. Obiedziński - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 136 stron i została wydana w 2004 r.