Tytuł książki:
Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Sklep spożywczy
Autor książki:
Barbara Jackiewicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 72 s. |
Wymiar: | 205x290 mm |
EAN: | 9788374260046 |
ISBN: | 83-7426-004-1 |
Data: | 2014-04-09 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które zostały omówione w Poradniku opracowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP z przykładowo wypełnioną dokumentacją. Sklep spożywczy, B. Jackiewicz, wyd. ODDK.Autorka - specjalista do spraw nadzoru nad żywnością Państwowej Inspekcji Sanitarnej - w sposób przystępny, w oparciu o przykładowy sklep z Poradnika GMP/GHP, wyjaśnia jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w sklepie spożywczym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, opisy produktów, analiza zagrożeń oraz wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych zostały zilustrowane za pomocą przykładów.
Książka "Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Sklep spożywczy" - Barbara Jackiewicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 72 stron i została wydana w 2004 r.