Tytuł książki:
Pomiary w HACCP. Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe
Autor książki:
Grzegorz Heszen, Janusz Rudnik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 56 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788374262804 |
ISBN: | 83-7426-280-X |
Data: | 2014-04-09 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego. Podstawą procesu monitorowania są pomiary.Celem poradnika jest przybliżenie Czytelnikom zagadnień z dziedziny pomiarów stosowanych w systemie HACCP. Omówiono w nim najczęściej mierzone wielkości, przyrządy pomiarowe i ich parametry. Podano wskazówki wyboru właściwych przyrządów do wybranych zastosowań ze szczególnym uwzględnieniem firm małych i średnich.
Książka "Pomiary w HACCP. Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe" - Grzegorz Heszen, Janusz Rudnik - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 56 stron i została wydana w 2006 r.