pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pomiary w HACCP. Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe

Autor książki:

Grzegorz Heszen, Janusz Rudnik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2006
Oprawa: miękka
Ilość stron: 56 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788374262804
ISBN: 83-7426-280-X
Data: 2014-04-09
pozycja niedostępna

Opis książki:

Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego. Podstawą procesu monitorowania są pomiary.

Celem poradnika jest przybliżenie Czytelnikom zagadnień z dziedziny pomiarów stosowanych w systemie HACCP. Omówiono w nim najczęściej mierzone wielkości, przyrządy pomiarowe i ich parametry. Podano wskazówki wyboru właściwych przyrządów do wybranych zastosowań ze szczególnym uwzględnieniem firm małych i średnich.

Książka "Pomiary w HACCP. Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe" - Grzegorz Heszen, Janusz Rudnik - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 56 stron i została wydana w 2006 r.