Hotelarstwo. Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych
Mariola Milewska, BogdanWłodarczyk
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, PWE |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 414 s. |
Wymiar: | 162x237 mm |
EAN: | 9788320822922 |
ISBN: | 978-83-2082-292-2 |
Data: | 2018-02-22 |
Opis książki:
W książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a gośćmi; reklamacje usług hotelowych oraz kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy w obiekcie hotelarskim.
Książka jest przeznaczona dla wykładowców i studentów kierunków związanych z hotelarstwem i turystyką w wyższych uczelniach różnych typów. Może też być wykorzystywana przez nauczycieli i wykładowców w szkołach średnich i pomaturalnych kształcących w specjalnościach: hotelarstwo i turystyka. Z pewnością przyda się również osobom, które chciałyby pokusić się o zorganizowanie i prowadzenie obiektu oferującego noclegi
Książka "Hotelarstwo. Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych" - Mariola Milewska, BogdanWłodarczyk - oprawa twarda - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE. Książka posiada 414 stron i została wydana w 2018 r.