pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Hotelarstwo. Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych

Dane szczegółowe:
Wydawca: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, PWE
Rok wyd.: 2018
Oprawa: twarda
Ilość stron: 414 s.
Wymiar: 162x237 mm
EAN: 9788320822922
ISBN: 978-83-2082-292-2
Data: 2018-02-22
Cena wydawcy: 69.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a gośćmi; reklamacje usług hotelowych oraz kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy w obiekcie hotelarskim.

Książka jest przeznaczona dla wykładowców i studentów kierunków związanych z hotelarstwem i turystyką w wyższych uczelniach różnych typów. Może też być wykorzystywana przez nauczycieli i wykładowców w szkołach średnich i pomaturalnych kształcących w specjalnościach: hotelarstwo i turystyka. Z pewnością przyda się również osobom, które chciałyby pokusić się o zorganizowanie i prowadzenie obiektu oferującego noclegi

Książka "Hotelarstwo. Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych" - Mariola Milewska, BogdanWłodarczyk - oprawa twarda - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE. Książka posiada 414 stron i została wydana w 2018 r.