Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 151 s. |
Wymiar: | 210x295 mm |
EAN: | 9788374260312 |
ISBN: | 83-7426-031-9 |
Data: | 2014-04-08 |
Opis książki:
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś - określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na każdym etapie procesu technologicznego, przeprowadzić ich analizę, ustalić źródło i przyczyny zagrożeń, a także określić środki umożliwiające ich kontrolę, czyli procedury i instrukcje, oraz wyznaczyć punkty kontrolne i krytyczne punkty kontrolne w każdej cukierni. Niniejszy materiał jest prezentacją identyfikacji i analizy zagrożeń przedstawioną na przykładzie trzech produktów: babki drożdżowej, ciastka francuskiego i lodów. Winien być traktowany jako wzór, dzięki któremu w oparciu o własne instrukcje technologiczne (schematy blokowe procesu technologicznego) stworzyć można własną dokumentację.
Książka "HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni" - Agnieszka Budzyńska - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 151 stron i została wydana w 2004 r.