Ciemna strona gastronomii. Jak skutecznie przeciwdziałać kradzieży pracowniczej
Jan M. Mołoniewicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | MOJA Consulting |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 162 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788393944804 |
ISBN: | 978-83-9394-480-4 |
Data: | 2015-04-24 |
Opis książki:
Tak, to nieprzyjemny temat, ale mnie nie dotyczy. U mnie pracują tylko uczciwe osoby. Mam do nich zaufanie.
Jesteś pewien, że problem kradzieży pracowniczej nie jest Twoim problemem?
A czy zdarzają Ci się niezgodności sprzedaży z raportami kasowymi? Częste awarie kasy fiskalnej? Spisy inwentarzowe zgadzające się co do grosza z teoretycznym zużyciem? Może nieoczekiwanie wzrósł koszt surowca? Zaufany kelner przyłapany na chowaniu pieniędzy do kieszeni tłumaczył się roztargnieniem? Słyszałeś o prezentach przekazywanych pracownikom przez dostawców? Czy dania z karty menu na pewno spożywane są tylko przez Gości?
Jeśli któraś z powyższych sytuacji brzmi dla Ciebie znajomo, koniecznie sięgnij po ten poradnik.
Pozwoli Ci on poznać w pierwszej kolejności mity, potem symptomy i metody kradzieży, a także jej konsekwencje dla lokalu oraz - najważniejsze: skuteczne i sprawdzone metody walki z kradzieżą pracowniczą w branży gastronomicznej.
Nie daj się zwieść, badania na temat nieuczciwości pracowniczej są bezlitosne:
-7 na 10 osób ma tzw. elastyczną moralność, czyli są nieuczciwe wtedy, gdy nadarza się łatwa okazja. A o takie w biznesie gastronomicznym nietrudno.
-W słabo kontrolowanym lokalu skala kradzieży może stanowić do 15% wielkości sprzedaży.
-Taki poziom kradzieży łatwo może doprowadzić do bankructwa.
-Nieuczciwości nie da się całkiem zlikwidować, ale przy dobrym zarządzaniu możesz ją ograniczyć do 1-2%.
Książka "Ciemna strona gastronomii. Jak skutecznie przeciwdziałać kradzieży pracowniczej" - Jan M. Mołoniewicz - oprawa miękka - Wydawnictwo MOJA Consulting. Książka posiada 162 stron i została wydana w 2015 r. Cena 45.94 zł. Zapraszamy na zakupy!