Księgarnia »
Wydawnictwa »
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne, WSiP - strona 77
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2016; Oprawa: miękka;
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów branży samochodowej w zakresie PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej). Omówiono w nim m.in. podstawy formalno-prawne działalności gospodarczej,...
66.47
Wyślemy w czasie: 24 h
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2015; Oprawa: miękka;
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała, dłoni i stóp). Każdy rozdział zawiera krótki wstęp z przypomnieniem kluczowych wiadomości i zasad, które...
71.59
Wyślemy w czasie: 24 h
Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Książki / Pedagogika / Materiały dla nauczycieli; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Ruch to zdrowie - każde dziecko ci to powie! Proponowany zestaw ćwiczeń, przeznaczonych dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, z pewnością znajdzie wielu odbiorców: wychowawców grup przedszkolnych, nauczycieli...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum chemicznego, mechanicznego, budowlanego. Jego ideą jest wskazanie uczniowi, który nie zdobywa kwalifikacji elektryka, zasad prawidłowej i bezpiecznej eksploatacji urządzeń...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2015; Oprawa: miękka;
Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz małej gastronomii. Zawiera testy pytań zbudowane tak, jak rzeczywiste arkusze...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2015; Oprawa: miękka;
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach murarz-tynkarz oraz technik budownictwa i przypomina najważniejsze informacje dotyczące kwalifikacji B.18 (Wykonywanie robót murarskich i tynkarskich). Pozwala uporządkować...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Szkoła ponadpodstawowa / język polski; Rok wydania: 2015; Oprawa: miękka;
W podręczniku Nowe Lustra świata znajduje się ogromny wybór tekstów kultury z licznymi, często współczesnymi kontekstami. Specjalne działy poświęcono przygotowaniu do nowej...
52.30
Ostatni egzemplarz! Wyślemy w czasie: 24 h
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
W podręczniku podano wiedzę z zakresu fizjologii i biochemii żywienia, omówiono wydanie Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych oraz znowelizowane normy na energię i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Książki / Pedagogika / Materiały dla nauczycieli; Rok wydania: 2015; Oprawa: twarda;
Zestaw Od obrazka do słowa składa się z poradnika, materiałów obrazkowych, zawierających gry językowe i kombinacje ćwiczeń językowych, oraz etykietek z podpisami do poszczególnych obrazków (całość zapakowana w pudełku).Materiał ten może...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Zadania egzaminacyjne opracowane zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz zgodnie z przyjętą strukturą egzaminu zawodowego. Zbiór zawiera 5 zestawów zadań egzaminacyjnych do I i II część etapu pisemnego egzaminu (50 zadań...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Książka opracowana zgodnie z podstawą programową oraz programem nauczania dla zawodu technik elektryk. Na końcu każdego rozdziału zamieszczono zadania sprawdzające, które mogą wspomóc przygotowanie do zewnętrznego egzaminu zawodowego w zawodzie...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik handlowiec. Zawiera testy pytań zbudowane tak, jak rzeczywiste arkusze...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Języki obce / język niemiecki; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii obejmuje następujące treści: zawody i czynności w branży gastronomicznej, produkty spożywcze i dania, procesy technologiczne, akcesoria i urządzenia gastronomiczne, przygotowanie...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Zbiór zawiera 5 zestawów zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik usług fryzjerskich. Zadania przygotowano zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz obecną strukturą egzaminu zawodowego....
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Podręcznik szkolny przeznaczony do kształcenia zawodowego do nauczania w zawodzie dekarz, malarz-tapeciarz, posadzkarz, betoniarz-zbrojarz na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Numer dopuszczenia:...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Szkoła ponadpodstawowa; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy. Część druga zawiera wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono...
pozycja niedostępna
Podręcznik. Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2013; Oprawa: miękka;
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik elektryk na poziomie technikum i szkoły policealnej.Numer dopuszczenia:...
pozycja niedostępna