pokaz koszyk
rozwiń menu

Wydawnictwo REA - strona 30


okładka książki - Pytania i testy przygotowujące do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej

Pytania i testy przygotowujące do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Zbiór pytań i testów przygotowujących do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej to pozycja przeznaczona dla uczniów techników uzupełniających i szkół policealnych o profilu gastronomicznym przygotowujących się do...
pozycja niedostępna

okładka książki - Obsługa ruchu turystycznego cz. 4. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu Technik obsługi turystycznej

Obsługa ruchu turystycznego cz. 4. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu Technik obsługi turystycznej

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły...
pozycja niedostępna

okładka książki - Maszyny i urządzenia górnicze. Podręcznik dla zawodu technik górnictwa podziemnego cz. 2

Maszyny i urządzenia górnicze. Podręcznik dla zawodu technik górnictwa podziemnego cz. 2

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2012; Oprawa: miękka;
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów uczących się zawodutechnik górnictwa podziemnego. Może być również wykorzystywany jako źródło podstawowej wiedzy dla wszystkich, którzy chcą zapoznać się z zagadnieniami mechanizacji górnictwa...
pozycja niedostępna

okładka książki - Higiena. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik

Higiena. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie fryzjer w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Treści zawarte w podręczniku dotyczą zagadnień związanych z ochroną zdrowia pracownika i klienta. Usługi...
pozycja niedostępna

okładka książki - Obsługa ruchu turystycznego cz. 3. Podręcznik

Obsługa ruchu turystycznego cz. 3. Podręcznik

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik obsługi turystycznej oraz studentów kierunków hotelarsko-turystycznych. W części trzeciej przedstawiono: - przewodnictwo turystyczne - pilotaż wycieczek -...
pozycja niedostępna

okładka podręcznika - Polski w cztery tygodnie. Hiszpański. Etap 1 (+ CD). PAKIET

Polski w cztery tygodnie. Hiszpański. Etap 1 (+ CD). PAKIET

Podręcznik. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Języki obce / język hiszpański; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Curso basico de polaco dirigido a los principiantes. Asimismo, puede servir para repetir la gramatica y el vocabulario. Tiene las siguientes ventajas: lenguaje natural y contemporaneo de los dialogos, permite dominar las bases del polaco durante...
pozycja niedostępna

okładka książki - Podstawy działalności handlowej. Poradnik metodyczny

Podstawy działalności handlowej. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Poradnik ma na celu kompleksowe ujęcie zagadnień związanych z nauczaniem przedmiotu Podstawy działalności handlowej, stąd przedstawia zarówno wymogi stawiane pracownikom, a określone w Krajowym Standardzie Kwalifikacji Zawodowych, jak i wymogi...
pozycja niedostępna

okładka książki - Obsługa gości konsumentów cz. 2. Poradnik metodyczny

Obsługa gości konsumentów cz. 2. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Materiał zawarty w poradniku dla nauczyciela został przygotowany do realizacji w klasach 3 i 4 technikum kelnerskiego oraz technikum organizacji usług gastronomicznych na podstawie podręcznika o tym samym tytule. W poradniku zamieszczono...
pozycja niedostępna

okładka książki - Obsługa gości konsumentów cz. 1. Poradnik metodyczny

Obsługa gości konsumentów cz. 1. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Materiał zawarty w poradniku dla nauczyciela został przygotowany do realizacji w klasach 1 i 2 technikum kelnerskiego oraz technikum organizacji usług gastronomicznych na podstawie podręcznika o tym samym tytule. W poradniku zamieszczono...
pozycja niedostępna

okładka książki - Organizacja sprzedaży. Poradnik metodyczny z planem wynikowym

Organizacja sprzedaży. Poradnik metodyczny z planem wynikowym

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
W Poradniku metodycznym z planem wynikowym znajduje się: Realizacja programu; Szczegółowe cele kształcenia; Środki dydaktyczne; Sposób klasyfikacji treści nauczania; Plan wynikowy; Przedmiotowy system oceniania wiedzy i umiejętności w...
pozycja niedostępna

okładka książki - Marketing usług hotelarskich. Poradnik metodyczny

Marketing usług hotelarskich. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Niniejsza pozycja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotu marketing usług hotelarskich w technikum hotelarskim. Poradnik został opracowany na podstawie podręcznika Marketing usług hotelarskich, zgodnie z nowym programem nauczania. W...
pozycja niedostępna

okładka książki - Fryzjerstwo wraz z poradami kosmetycznymi. Poradnik metodyczny

Fryzjerstwo wraz z poradami kosmetycznymi. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Poradnik metodyczny jest przeznaczony dla nauczycieli prowadzących zajęcia edukacyjne z zakresu technologii fryzjerstwa w zasadniczej szkole zawodowej kształcącej w zawodzie fryzjer. Treść poradnika odpowiada treści merytorycznej...
pozycja niedostępna

okładka książki - Zasady żywienia. Poradnik metodyczny

Zasady żywienia. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Poradnik metodyczny do przedmiotu zasady żywienia ukierunkowany jest na przypomnienie celów nauczania tego przedmiotu zawodowego oraz wskazanie najlepszej drogi do ich osiągnięć. Służy pomocą w posługiwaniu się podręcznikiem, z którym stanowi...
pozycja niedostępna

okładka książki - Towaroznawstwo. Poradnik metodyczny

Towaroznawstwo. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2009; Oprawa: miękka;
Poradnik metodyczny został opracowany do podręcznika Towaroznawstwo dla zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej, jest zintegrowany z podręcznikiem stanowi pomoc dla nauczyciela w organizowaniu zajęć z towaroznawstwa. Zamieszczone w...
pozycja niedostępna

okładka książki - Technika w produkcji cukierniczej. Poradnik metodyczny

Technika w produkcji cukierniczej. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Poradnik jest skorelowany z podręcznikiem Technika w produkcji cukierniczej do nauki zawodu cukiernik w zasadniczej szkole zawodowej i szkole policealnej, który został opracowany zgodnie z podstawą programową i programem nauczania do tego...
pozycja niedostępna

okładka książki - Stylizacja - elementy projektowania fryzur. Poradnik metodyczny

Stylizacja - elementy projektowania fryzur. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2011; Oprawa: miękka;
Poradnik jest przeznaczony dla nauczycieli prowadzących zajęcia edukacyjne z zakresu stylizacji w zasadniczej szkole zawodowej kształcącej w zawodzie fryzjer. Poradnik został napisany na podstawie obowiązującej podstawy programowej i programu...
pozycja niedostępna

okładka książki - Sprzedaż towarów. Poradnik metodyczny

Sprzedaż towarów. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Jako załącznik i materiał pomocniczy do podręcznika Sprzedaż towarów proponuję poradnik dla nauczyciela zawierający zestaw planów metodycznych. Zajęcia prowadzone są nowoczesnymi metodami aktywizującymi, poszukującymi. Metoda projektów jest...
pozycja niedostępna

okładka książki - Produkcja zwierzęca. Poradnik metodyczny

Produkcja zwierzęca. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Poradnik metodyczny dla nauczyciela obejmuje najważniejsze zagadnienia niezbędne do nauczania przedmiotu produkcja zwierzęca. W poradniku można znaleźć wymagania, które powinien spełnić zarówno nauczyciel, jak i uczniowie, którzy w przyszłości...
pozycja niedostępna

okładka książki - Podstawy mechatroniki. Poradnik metodyczny

Podstawy mechatroniki. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Poradnik metodyczny będzie pomocny nauczycielowi w zaplanowaniu i zorganizowaniu procesu kształcenia w zawodzie technik mechatronik, opracowany na podstawie podręcznika Podstawy mechatroniki. Zamieszczoną w poradniku podstawę programową oraz...
pozycja niedostępna

okładka książki - Podstawy elektroniki. Poradnik metodyczny

Podstawy elektroniki. Poradnik metodyczny

Książka. Wydawnictwo: REA; Kategoria: Podręczniki / Przedmioty zawodowe; Rok wydania: 2010; Oprawa: miękka;
Poradnik został skonstruowany na podstawie programu nauczania i podręcznika Podstawy elektroniki. Skierowany jest do nauczycieli przedmiotu Podstawy elektrotechniki i elektroniki. Jego nadrzędnym przeznaczeniem jest wspieranie procesu kształcenia...
pozycja niedostępna

Strona 30 z 61 : «pierwsza...2829303132...ostatnia» (1211 pozycji)