pokaz koszyk
rozwiń menu
Księgarnia »
Wydawnictwa »
Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr

Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr - strona 23


okładka książki - Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem

Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedsiębiorstwo prowadzące działalność w zakresie m.in. dystrybucji żywności jest przedsiębiorstwem spożywczym (zakładem), a każdy taki zakład ma obowiązek prowadzenia swojej działalności zgodnie z...
pozycja niedostępna

okładka książki - Audytowanie firm spożywczych GMP/GHP HACCP Jakość

Audytowanie firm spożywczych GMP/GHP HACCP Jakość

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicznych, poprzez wymagania wobec produkcji i produktu,...
pozycja niedostępna

okładka książki - Pomiary w HACCP. Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe

Pomiary w HACCP. Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego...
pozycja niedostępna

okładka książki - Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP

Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę...
pozycja niedostępna

okładka książki - GMP GHP i HACCP w hurtowniach i sklepach mięsnych. Porady praktyczne wraz z przykładami dokumentacji, instrukcji i formularzy

GMP GHP i HACCP w hurtowniach i sklepach mięsnych. Porady praktyczne wraz z przykładami dokumentacji, instrukcji i formularzy

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
W opracowaniu przedstawiono najważniejsze informacje z zakresu systemów jakości dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, tj. GMP/GHP i HACCP, przeznaczone przede wszystkim dla małych hurtowni i sklepów mięsnych. Intencją autorki...
pozycja niedostępna

okładka książki - Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Sklep spożywczy

Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Sklep spożywczy

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które...
pozycja niedostępna

okładka książki - Wzorcowa Księga GMP GHP z dokumentacją

Wzorcowa Księga GMP GHP z dokumentacją

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wdrożenie i stosowanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości żywności....
pozycja niedostępna

okładka książki - Dobra Praktyka Higieniczna w sklepie spożywczym i hurtowni. Wzorcowe instrukcje z wyjaśnieniami

Dobra Praktyka Higieniczna w sklepie spożywczym i hurtowni. Wzorcowe instrukcje z wyjaśnieniami

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Celem opracowania dobrej praktyki higienicznej jest prowadzenie obrotu artykułami spożywczymi w należytych warunkach sanitarnych i higienicznych zapewniających właściwą jakość zdrowotną wprowadzanych do obrotu środków spożywczych. W pierwszej...
pozycja niedostępna

okładka książki - Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem

Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Poradnik wdrażania HACCP przeznaczony jest głównie dla małych zakładów zajmujących się produkcją (rzeźnie), przetwarzaniem (przetwórnie) i obrotem produktami mięsnymi (hurtownie, sklepy). Składa się z trzech części, w których zawarto wiele...
pozycja niedostępna

okładka książki - Instruktaż prowadzenia Księgi GMP GHP z dokumentacją

Instruktaż prowadzenia Księgi GMP GHP z dokumentacją

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wprowadzenie i stosowanie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości...
pozycja niedostępna

okładka książki - Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego

Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klientów i...
pozycja niedostępna

okładka książki - Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresieprodukcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie techniki...
pozycja niedostępna

okładka książki - HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni

HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na...
pozycja niedostępna

okładka książki - Audyt wewnętrzny GMP GHP HACCP. Poradnik praktyczny

Audyt wewnętrzny GMP GHP HACCP. Poradnik praktyczny

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Obowiązek wdrażania systemów GMP, GHP i HACCP wynika z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Wdrożone systemy zapewnienia jakości będą działały skutecznie i prawidłowo, jeżeli...
pozycja niedostępna

okładka książki - Uniwersalna Lista kontrolna auditu wewnętrznego HACCP

Uniwersalna Lista kontrolna auditu wewnętrznego HACCP

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Lista kontrolna jest narzędziem pracy auditora wewnętrznego każdego zakładu wdrażającego system HACCP i stanowi zbiór problemów, które należy rozważyć podczas oceny skuteczności funkcjonowania systemu.Przedstawioną w niniejszym opracowaniu Listę...
pozycja niedostępna

okładka książki - Instruktaż opracowania procedury auditu wewnętrznego HACCP z dokumentacją

Instruktaż opracowania procedury auditu wewnętrznego HACCP z dokumentacją

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Poradnik zawiera przykład procedury auditu wewnętrznego systemu HACCP mogący stanowić wzór do opracowania kolejnych procedur tego systemu. Autorka omawia każdy punkt procedury, prezentuje wzory wypełnionych formularzy. m.in.a. program auditu,b....
pozycja niedostępna

okładka książki - Instruktaż prowadzenia Księgi HACCP z dokumentacją

Instruktaż prowadzenia Księgi HACCP z dokumentacją

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Narzędzie pozwalające przedsiębiorcom samodzielnie opracować, wdrożyć i użytkować system kontroli HACCP w oparciu o wytyczne siedmiu zasad HACCP Kodeksu Żywnościowego oraz rozporządzenia nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawy...
pozycja niedostępna

okładka książki - Książka techniczna środka transportu

Książka techniczna środka transportu

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Logistyka; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Pozycja do samodzielnego wypełnienia.Dodatkowo załączona Instukcja BHP dla...
pozycja niedostępna

okładka książki - Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów

Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały...
pozycja niedostępna

okładka książki - HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni

HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni

Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na...
pozycja niedostępna

Strona 23 z 39 : «pierwsza...2122232425...ostatnia» (763 pozycji)