Księgarnia »
Wydawnictwa »
Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr - strona 23
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Ekonomia; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Czy znasz najnowsze zasady, jakimi kierują się urzędnicy kontrolujący transakcje między podmiotami powiązanymi Ostatnie nowelizacje wprowadziły szereg istotnych zmian mających kluczowe znaczenie dla sposobu przeprowadzania kontroli podatkowych...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Od 16 kwietnia 2014 r. zmieniły się progi stosowania ustawy Prawo zamówień publicznych z poziomu 14.000 euro do poziomu 30.000 euro.Wyłączenie dużej grupy zamówień publicznych z obowiązku stosowania przepisów ustawy nie oznacza, że jednostki...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Finanse i bankowość; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Fachowy poradnik dla każdego, kto jest zobowiązany do naliczania i pobierania zaliczek na podatek dochodowy od osób fizycznych.Jeżeli: nie jesteś pewien, jak opodatkować wynagrodzenia członków zarządu będących polskimi bądź zagranicznymi...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Unikalne i kompleksowe opracowanie zawierające omówienie zasad wypłaty różnego rodzaju świadczeń pieniężnych z perspektywy obowiązujących przepisów prawa pracy z przykładami.Co wyróżnia ten tytuł Połączenie wnikliwego komentarza do przepisów prawa...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Niezbędny w każdej firmie instruktaż szczegółowo regulujący zasady wdrożenia nowych zasad ustalania, dokumentowania, ewidencjonowania i deklarowania podatku od towarów i usług.Stosowanie nowych przepisów jest wyjątkowo skomplikowane i może...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Rok 2014 to REWOLUCJA W ROZLICZANIU podatku VAT! Fundamentalnie zmienia się sposób określania momentu powstania obowiązku podatkowego, a zarazem określania podstawy opodatkowania. Przedsiębiorcy muszą wdrożyć zupełnie nowe zasady fakturowania, w...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Książka ma za zadanie przybliżyć problematykę związaną z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W publikacji zwrócono szczególną uwagę na praktyczną realizację zasad GMP/GHP oraz wdrażanie systemu HACCP będących podstawowymi...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Ekonomia; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym.Książka prezentuje katalog wybranych zagrożeń autorzy dokonali podziału na zagrożenia...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
GOTOWY WZORZEC INSTRUKCJI, który: pomoże zorganizować Referat Egzekucji Administracyjnej w urzędzie: zadania i organizacja pracy Referatu Egzekucji Administracyjnej + biurowość wskazówki dotyczące ogólnych przepisów o postępowaniu egzekucyjnym...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2014; Oprawa: miękka;
Sędziowie NSA komentują każdy artykuł ustawy!Zawierasz lub zmieniasz umowę spółki, ustanawiasz hipotekę, sprzedajesz lub zamieniasz rzeczy bądź prawa majątkowe pamiętaj o PCC!Pogłębiony komentarz do każdego artykułu o podatku od...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załącznik...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2008; Oprawa: miękka;
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2007; Oprawa: miękka;
Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedsiębiorstwo prowadzące działalność w zakresie m.in. dystrybucji żywności jest przedsiębiorstwem spożywczym (zakładem), a każdy taki zakład ma obowiązek prowadzenia swojej działalności zgodnie z...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicznych, poprzez wymagania wobec produkcji i produktu,...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2006; Oprawa: miękka;
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
W opracowaniu przedstawiono najważniejsze informacje z zakresu systemów jakości dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, tj. GMP/GHP i HACCP, przeznaczone przede wszystkim dla małych hurtowni i sklepów mięsnych. Intencją autorki...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które...
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Ekonomia i biznes / Zarządzanie i marketing; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wdrożenie i stosowanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości żywności....
pozycja niedostępna
Książka. Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr; Kategoria: Książki / Humanistyka / Prawo; Rok wydania: 2004; Oprawa: miękka;
Celem opracowania dobrej praktyki higienicznej jest prowadzenie obrotu artykułami spożywczymi w należytych warunkach sanitarnych i higienicznych zapewniających właściwą jakość zdrowotną wprowadzanych do obrotu środków spożywczych. W pierwszej...
pozycja niedostępna