pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
reprint, reprodukcja:

Kucharz doskonały

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Graf-ika
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 422 s.
Wymiar: 210x145 mm
EAN: 9788361889168
ISBN: 978-83-61889-16-8
Data: 2011-02-22
Cena wydawcy: 98.00 złpozycja niedostępna

Opis reprintu, reprodukcji:

Reprint wydania z 1786 r. Zbiór 700 przepisów kulinarnych i słownik terminów kuchennych. Poprzedzają je uwagi o produktach dostępnych w danych porach roku i przykładowe jadłospisy. Książka składa się z dwóch części. W pierwszej oprócz potaziów, przepisy na dania mięsne (z wołowiny, baraniny, cielęciny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu i dziczyzny). W drugiej rozdziały poświęcone rybom morskim i rzecznym oraz jarzynom, potrawom z jaj, nabiału, ciastom i ciastkom, dodatkom, sosom, a także deserom, konfiturom, syropom i wódkom

Reprint, reprodukcja „Kucharz doskonały” - oprawa twarda - Wydawca: Wydawnictwo Graf-ika.