Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Graf-ika |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 422 s. |
Wymiar: | 210x145 mm |
EAN: | 9788361889168 |
ISBN: | 978-83-61889-16-8 |
Data: | 2011-02-22 |
Cena wydawcy: 98.00 złpozycja niedostępna
×
Opis reprintu, reprodukcji:
Reprint wydania z 1786 r. Zbiór 700 przepisów kulinarnych i słownik terminów kuchennych. Poprzedzają je uwagi o produktach dostępnych w danych porach roku i przykładowe jadłospisy. Książka składa się z dwóch części. W pierwszej oprócz potaziów, przepisy na dania mięsne (z wołowiny, baraniny, cielęciny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu i dziczyzny). W drugiej rozdziały poświęcone rybom morskim i rzecznym oraz jarzynom, potrawom z jaj, nabiału, ciastom i ciastkom, dodatkom, sosom, a także deserom, konfiturom, syropom i wódkom
Reprint, reprodukcja „Kucharz doskonały” - oprawa twarda - Wydawca: Wydawnictwo Graf-ika.