pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII

Dane szczegółowe:
Wydawca: Format AB
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 252 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788389184788
ISBN: 978-83-8918-478-8
Data: 2018-11-02
Cena wydawcy: 28.56 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Organizowanie produkcji gastronomicznej
Uczeń:
1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów;
2) planuje produkcję potraw i napojów;
3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów;
4) ocenia jakość sporządzonych potraw i napojów;
5) rozróżnia rodzaje kart menu;
6) opracowuje karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;
7) oblicza zapotrzebowanie na surowce i półprodukty;
8) sporządza kalkulację cen potraw i napojów;
9) opracowuje receptury gastronomiczne;
10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania i rozliczania produkcji gastronomicznej.

Podręcznik „Żywienie i usługi gastronomiczne cz.VII” - oprawa miękka - Wydawca: Format AB.