pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Zbiór zadań z gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 978830217371451
ISBN: 978-83-0217-371-4
Data: 2018-08-28
Cena wydawcy: 36.90 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.

Podręcznik „Zbiór zadań z gastronomii. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.