podręcznik:
Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne cz. 1
autor:
Dorota Czerwińska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | Miękka |
Ilość stron: | 232 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9783202150449 |
ISBN: | 978-32-02-15044-9 |
Data: | 2019-09-23 |
65.33
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 3-5 dni
×
Opis podręcznika:
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia).
W podręczniku omówiono m.in. wartości energetyczne pożywienia, wpływ procesów technologicznych na wartość produktów spożywczych, przechowywanie żywności. Ilustracje pomogą uczniowi przyswoić wiedzę, a pytania kontrolne – sprawdzić jej poziom.
Podręcznik „Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne cz. 1” - oprawa Miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 65.33 zł. Zapraszamy na zakupy!