podręcznik:
Zasady żywienia człowieka. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788302091490 |
ISBN: | 978-83-0209-149-0 |
Data: | 2015-11-19 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
W podręczniku podano wiedzę z zakresu fizjologii i biochemii żywienia, omówiono wydanie Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych oraz znowelizowane normy na energię i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia. Rozwinięto zagadnienia związane z wprowadzeniem systemu bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności HACCP. Uwzględniono wiadomości o żywieniu dietetycznym, omówiono charakterystyki poszczególnych diet.
Podręcznik „Zasady żywienia człowieka. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.