podręcznik:
Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych. Podręcznik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 342 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788302141072 |
ISBN: | 978-83-0214-107-2 |
Data: | 2014-12-19 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów ?kucharz? oraz ?technik żywienia i gospodarstwa domowego? na poziomie technikum i szkoły policealnej.Omówiono w nim techniczne podstawy wyposażenia w gastronomii (materiały konstrukcyjne, opakowania w gastronomii, podstawy rysunku technicznego, podstawy maszynoznawstwa oraz instalacje w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych), wykorzystania wyposażenia technicznego w procesie technologicznym (obróbka wstępna i termiczna, sporządzanie i ekspedycja napojów, chłodzenie i magazynowanie, transport i utrzymanie czystości) oraz projektowania i organizacji pracy w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych.
Podręcznik „Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.