Usługi gastronomiczne. Podręcznik. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.3
Renata Szajna, Danuta Ławniczak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 496 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 978830215039551 |
ISBN: | 978-83-0215-039-5 |
Data: | 2015-08-18 |
Opis podręcznika:
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).Obejmuje tematy dotyczące działalności usługowej zakładów gastronomicznych, marketingu i planowania usług gastronomicznych, zasad kalkulacji rozliczania usług gastronomicznych, systemów i programów komputerowych dla gastronomii, systemów obsługi w zakładach gastronomicznych, wyposażenia do obsługi gości, przygotowania pracowników do obsługi gości, przygotowania sali restauracyjnej do obsługi gości, przebiegu obsługi gości w restauracji, metod obsługi gości, organizowania okolicznościowych przyjęć stojących, zasiadanych, mieszanych, organizowanie szkoleń i konferencji, organizowanie przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych.
Podręcznik „Usługi gastronomiczne. Podręcznik. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.3” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.