pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów

Dane szczegółowe:
Wydawca: Format AB
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 178 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788389184658
ISBN: 978-83-8918-465-8
Data: 2016-06-15
Cena wydawcy: 26.00 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.

Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.

Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.

Podręcznik „Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów” - oprawa miękka - Wydawca: Format AB.