Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Zeszyt ćwiczeń cz. 1
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | eMPi2 Mariana Pietraszewskiego |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788389287472 |
ISBN: | 978-83-8928-747-2 |
Data: | 2017-12-06 |
Opis podręcznika:
Zeszyt przeznaczony do nauki zawodu kucharz małej gastronomii oraz zawodów gastronomicznych na poziomie technikum, np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych.
Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania warzyw, grzybów, owoców, mleka, jaj, mąki i kasz w technologii gastronomicznej. Obejmuje również techniki sporządzania zup i sosów oraz ciast. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Zeszyt ćwiczeń cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: eMPi2 Mariana Pietraszewskiego.