podręcznik:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii cz. 1
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 220 s. |
Wymiar: | 190x245 mm |
EAN: | 9788302141041 |
ISBN: | 978-83-0214-104-1 |
Data: | 2014-08-20 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie ?kucharz małej gastronomii?.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.