pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Tom 2 cz 1. Podręcznik. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifkacja T.6

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 400 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 978830214720353
ISBN: 978-83-0214-720-3
Data: 2015-01-28
Cena wydawcy: 49.20 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1 Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).

Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych.

Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Tom 2 cz 1. Podręcznik. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifkacja T.6” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.