podręcznik:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Tom 2 cz 1. Podręcznik. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifkacja T.6
autor:
Małgorzata Konarzewska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 400 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 978830214720353 |
ISBN: | 978-83-0214-720-3 |
Data: | 2015-01-28 |
Cena wydawcy: 49.20 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1 Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych.
Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Tom 2 cz 1. Podręcznik. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifkacja T.6” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.