podręcznik:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Tom 2 cz. 2. Technikum, Zasadnicza szkoła zawodowa
autor:
Małgorzata Konarzewska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 496 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 978830214721051 |
ISBN: | 978-83-0214-721-0 |
Data: | 2015-06-22 |
Cena wydawcy: 49.20 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Tom 2 cz. 2. Technikum, Zasadnicza szkoła zawodowa” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.