podręcznik:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu kucharz
autor:
Małgorzata Konarzewska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 978830214079252 |
ISBN: | 978-83-0214-079-2 |
Data: | 2013-09-26 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie ?kucharz?.Omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza oraz sposoby ich wykorzystania w produkcji potraw. W tej części omówiono także sposoby przyrządzania ciast, zup i sosów gorących.
Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie ?kucharz?, uwzględnia obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu kucharz” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.