podręcznik:
Technologia gastronomiczna cz. 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego
autor:
Anna Kmiołek

Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 264 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788302112560 |
ISBN: | 978-83-0211-256-0 |
Data: | 2015-11-09 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna cz. 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.