Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07 Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
Anna Kmiołek-Gizara
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 680 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788302173608 |
ISBN: | 978-83-0217-360-8 |
Data: | 2018-08-28 |
Opis podręcznika:
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Podręcznik „Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07 Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 77.28 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.