Repetytorium i testy egzaminacyjne. Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy. Kucharz Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe
Anna Kmiołek-Gizara
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 344 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302182242 |
ISBN: | 978-83-0218-224-2 |
Data: | 2019-06-14 |
Opis podręcznika:
Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów oraz zasady obowiązujące kucharza w pracy.
Na początku każdego rozdziału uczeń znajdzie zestaw ważnych pojęć wprowadzający do tematu. Prócz części repetytoryjnej publikacja zawiera arkusz egzaminacyjny z egzaminu potwierdzającego kwalifikację TG.07, 4 testy po 40 pytań z odpowiedziami oraz 4 zadania praktyczne z kluczem oceniania.
To niezwykle cenna pomoc w przygotowaniu do egzaminu, dostosowana językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy.
Podręcznik „Repetytorium i testy egzaminacyjne. Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy. Kucharz Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.