pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Repetytorium i testy egzaminacyjne. Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy. Kucharz Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
Ilość stron: 344 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302182242
ISBN: 978-83-0218-224-2
Data: 2019-06-14
Cena wydawcy: 43.00 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów oraz zasady obowiązujące kucharza w pracy.

Na początku każdego rozdziału uczeń znajdzie zestaw ważnych pojęć wprowadzający do tematu. Prócz części repetytoryjnej publikacja zawiera arkusz egzaminacyjny z egzaminu potwierdzającego kwalifikację TG.07, 4 testy po 40 pytań z odpowiedziami oraz 4 zadania praktyczne z kluczem oceniania.

To niezwykle cenna pomoc w przygotowaniu do egzaminu, dostosowana językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy.

Podręcznik „Repetytorium i testy egzaminacyjne. Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy. Kucharz Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.