Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 152 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302150333 |
ISBN: | 978-83-0215-033-3 |
Data: | 2018-11-16 |
Opis podręcznika:
Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9 . Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testów oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie (wg nowej formuły). Treści repetytorium oraz testów i zadań praktycznych dotyczą m.in. takich kwestii, jak stanowisko pracy kelnera, systemy obsługi kelnerskiej, predyspozycje i umiejętności niezbędne do wykonywania tego zawodu, zasady obsługi kelnerskiej, opracowywanie karty menu, przyjmowanie i rejestrowanie zamówień, zasady nakrywania stołu, bielizna i zastawa stołowa, sprzęt serwisowy, sztuka podawania potraw i napojów, zwyczaje żywieniowe różnych narodów oraz sztuka barmańska.
Podręcznik „Repetytorium i testy egz. Kelner Kwal. T.9 WSiP” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.