pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 102 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302157127
ISBN: 978-83-0215-712-7
Data: 2024-07-24
57.25 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis podręcznika:

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).

W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.

Podręcznik „Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 57.25 zł. Zapraszamy na zakupy!