pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Produkcja zwierzęca. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa cz. 1

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302147296
ISBN: 978-83-0214-729-6
Data: 2015-01-22
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.

W I części podręcznika podano informacje dotyczące: - budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich; - zasad żywienia zwierząt; - wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt; - warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej; - pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.

Podręcznik „Produkcja zwierzęca. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.