podręcznik:
Produkcja zwierzęca. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa cz. 1
autor:
Ewa Marciniak-Kulka
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302147296 |
ISBN: | 978-83-0214-729-6 |
Data: | 2015-01-22 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.W I części podręcznika podano informacje dotyczące: - budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich; - zasad żywienia zwierząt; - wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt; - warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej; - pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.
Podręcznik „Produkcja zwierzęca. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.