Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń cz. 2 T.6
Iwona Namysław, Lidia Górska

Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 488 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302152573 |
ISBN: | 978-83-0215-257-3 |
Data: | 2015-08-27 |
Opis podręcznika:
Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną.
Podręcznik „Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń cz. 2 T.6” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 67.40 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.