podręcznik:
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń cz. 1. Kwalifikacja T.6
autor:
Iwona Namysław, Lidia Górska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 400 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302148286 |
ISBN: | 978-83-0214-828-6 |
Data: | 2014-11-24 |
Cena wydawcy: 47.96 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii.
Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw.
Wyjaśnia znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii.
Obfituje w przepisy, według których uczeń może wykonać poszczególne potrawy.
Zawiera cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne, które sprawdzą się w przygotowaniach do egzaminu praktycznego
Podręcznik „Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń cz. 1. Kwalifikacja T.6” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.