Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4. Cukiernik technik technologii żywności
Magdalena Kaźmierczak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 205x285 mm |
EAN: | 9788302157424 |
ISBN: | 978-83-0215-742-4 |
Data: | 2023-07-25 |
Opis podręcznika:
W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące. Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni szkolnej. Wiele zadań doskonale nadaje się również do ćwiczeń w warunkach domowych. Podsumowanie kończące każdą kartę pracy zmusza do oceny otrzymanego wyboru. Pojawiające się w podsumowaniach pytania rozwijają umiejętności kreatywnego i krytycznego myślenia. Publikacja pomaga nabrać biegłości w produkowaniu wyrobów cukierniczych, która jest niezbędna, aby zdać część praktyczną egzaminu.
Podręcznik „Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4. Cukiernik technik technologii żywności” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.