pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4. Cukiernik technik technologii żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 205x285 mm
EAN: 9788302157424
ISBN: 978-83-0215-742-4
Data: 2023-07-25
Cena wydawcy: 64.90 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące. Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni szkolnej. Wiele zadań doskonale nadaje się również do ćwiczeń w warunkach domowych. Podsumowanie kończące każdą kartę pracy zmusza do oceny otrzymanego wyboru. Pojawiające się w podsumowaniach pytania rozwijają umiejętności kreatywnego i krytycznego myślenia. Publikacja pomaga nabrać biegłości w produkowaniu wyrobów cukierniczych, która jest niezbędna, aby zdać część praktyczną egzaminu.

Podręcznik „Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4. Cukiernik technik technologii żywności” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.