pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy żywienia człowieka. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788302028670
ISBN: 978-83-0202-867-0
Data: 2014-07-03
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.

Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.

Podręcznik „Podstawy żywienia człowieka. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.