podręcznik:
Podstawy żywienia człowieka. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik
autor:
Krystyna Flis, Wanda Konaszewska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788302028670 |
ISBN: | 978-83-0202-867-0 |
Data: | 2014-07-03 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.
Podręcznik „Podstawy żywienia człowieka. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.