podręcznik:
Podstawy żywienia człowieka 1. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik do nauki zawodów: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego, kelner
autor:
Dorota Czerwińska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 978830214082251 |
ISBN: | 978-83-0214-082-2 |
Data: | 2013-11-06 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
Podręcznik „Podstawy żywienia człowieka 1. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik do nauki zawodów: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego, kelner” - oprawa miękka - Wydawca: REA.