Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik. Tom 5. Hotelarstwo
Renata Tylińska, Maria Wajgner
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 978830214698552 |
ISBN: | 978-83-0214-698-5 |
Data: | 2014-08-20 |
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.
Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.
Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.
Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.
Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
Podręcznik „Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik. Tom 5. Hotelarstwo” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.