Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo. Tom 5. Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12. Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna
Renata Tylińska, Maria Wajgner
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788302146985 |
ISBN: | 978-83-0214-698-5 |
Data: | 2023-07-14 |
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).
Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.
Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.
Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.
Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.
Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
Podręcznik „Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo. Tom 5. Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12. Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.