pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo. Tom 5. Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12. Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 280 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788302146985
ISBN: 978-83-0214-698-5
Data: 2023-07-14
Cena wydawcy: 63.80 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).

Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.

Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.

Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.

Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.

Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.

Podręcznik „Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo. Tom 5. Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12. Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.