Organizacja produkcji gastronomicznej. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.2
Anna Kmiołek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 152 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 978830213593451 |
ISBN: | 978-83-0213-593-4 |
Data: | 2013-09-09 |
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do planowania produkcji, kontrolowania procesów produkcji oraz oceny jakości sporządzonych potraw, a także opracowania kart menu, obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kalkulowania cen potraw i napojów oraz opracowania receptur gastronomicznych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik „Organizacja produkcji gastronomicznej. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 81.82 zł. Zapraszamy na zakupy!