pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2023
Oprawa: miękka
EAN: 9788302211478
ISBN: 978-83-0221-147-8
Data: 2023-08-17
68.66 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Opis podręcznika:

Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, planowanie żywienia z wykorzystaniem programów komputerowych przy pracy zakładu gastronomicznego.

Omawia także podstawowe metody obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, zagospodarowanie zwrotów poprodukcyjnych oraz strukturę organizacyjną zakładu gastronomicznego. Duży nacisk kładzie na kontrolę produkcji potraw i napojów, w tym dokładnie omawia systemy GHP, GMP i HACCP. Przedstawia również zasady opracowywania receptur i kart menu oraz przyjazne dla środowiska sposoby zarządzania zakładem gastronomicznym. Publikacja dokładnie opisuje metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.

Kolorowe schematy i wyróżnione przykłady pomagają zrozumieć omawiane treści. Po każdym rozdziale znajdują się pytania i polecenia, które sprawdzają stopień opanowania wiedzy. Filmy instruktażowe dostępne pod kodami QR urozmaicą naukę trudniejszych partii materiału, a czytelna szata graficzna uprzyjemni naukę.

Podręcznik „Organizacja produkcji gastronomicznej HGT.12” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 68.66 zł. Zapraszamy na zakupy!