podręcznik:
Obsługa konsumenta. Zeszyt ćwiczeń. Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12
autor:
Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 205x295 mm |
EAN: | 9788302147340 |
ISBN: | 978-83-0214-734-0 |
Data: | 2015-09-23 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Omawia zagadnienia związane z praktyczną stroną obsługi konsumenta.
Pokazuje techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu, zdobienia dań.
Wprowadza terminy angielskie i francuskie używane w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Wprowadza podstawy protokołu dyplomatycznego.
Zeszyt zawiera wiele wskazówek, ułatwiających wykonanie zadań, i liczne ilustracje, które pomagają w zrozumieniu omawianych treści i stanowią wzór do naśladowania przy nauce poszczególnych technik związanych z branżą hotelarską.
Podręcznik „Obsługa konsumenta. Zeszyt ćwiczeń. Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.