pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Obsługa konsumenta cz. 2

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 198 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788302078453
ISBN: 978-83-0207-845-3
Data: 2015-10-29
Cena wydawcy: 44.30 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy.

Część druga zawiera wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono techniki podawania gorących i zimnych napojów bezalkoholowych oraz napojów alkoholowych. Przedstawiono także organizację i obsługę różnego rodzaju przyjęć - bankietów, krótko scharakteryzowano kuchnie różnych narodów, omówiono rolę koktajlbaru w zakładzie gastronomicznym, obsługę gości hotelowych oraz systemy rozliczeń kelnerskich. Cenną pomocą dla ucznia będzie słownik zawodowy zamieszczony na końcu książki.

Podręcznik „Obsługa konsumenta cz. 2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.