Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2000 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 260 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788302078446 |
ISBN: | 83-0207-844-6 |
Data: | 2018-11-15 |
Cena wydawcy: 42.65 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
W części 1 książki podano wiadomości na temat rodzajów zakładów gastronomicznych, omówiono czynności pracowników w części handlowej zakładu i różne systemy obsługi. Omówiono także sposoby przygotowywania sali konsumenckiej do obsługi i czynności porządkowe. Wyjaśniono rodzaje i rolę bufetu w zakładzie gastronomicznym, technikę noszenia tac i ogólne zasady serwowania dań w systemie a la carte, przekąsek, zup, dań zasadniczych i deserów. Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół zasadniczych - zawód: kelner, oraz dla uczniów liceów zawodowych - zawód: kelner-bufetowy.
Podręcznik „Obsługa konsumenta cz. 1 ZSZ Jargoń WSiP” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.