Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 260 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 978830207844608 |
ISBN: | 83-0207-844-1 |
Data: | 2009-10-06 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy.
Podano w niej podstawowe wiadomości na temat zakładów gastronomicznych - ich rodzajów, funkcjonowania, wyposażenia, zakresu świadczonych usług, rodzajów stanowisk oraz systemów obsługi. Omówiono także sposoby wykonywania czynności porządkowych w zakładzie. Wyjaśniono rolę bufetu w zakładzie gastronomicznym oraz techniki kelnerskie stosowane przy podawaniu różnego rodzaju dań (przekąsek, zup, dań zasadniczych i deserów oraz śniadań).
Podręcznik „Obsługa konsumenta cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.