podręcznik:
Obsługa kelnerska. Podręcznik cz. 2. Szkoła ponadgimnazjalna
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302147357 |
ISBN: | 978-83-0214-735-7 |
Data: | 2023-08-31 |
Cena wydawcy: 63.80 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:
sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowych),
zwyczajów żywieniowych różnych narodów,
serwisu specjalnego,
sztuki barmańskiej,
obsługi gości hotelowych,
organizacji przyjęć.
Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
Podręcznik „Obsługa kelnerska. Podręcznik cz. 2. Szkoła ponadgimnazjalna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.