Obsługa kelnerska Podręcznik cz. 1. Kelner. Szkoła ponadgimnazjalna
Renata Szajna, Danuta Ławniczak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788302147159 |
ISBN: | 978-83-0214-715-9 |
Data: | 2023-07-14 |
Opis podręcznika:
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności związanych z obsługą gości; opracowywania karty menu; doradzania gościom w wyborze potraw i napojów; przyjmowania i rejestrowania zamówień gości; nakrywania stołu; dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.
Podręcznik „Obsługa kelnerska Podręcznik cz. 1. Kelner. Szkoła ponadgimnazjalna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.