Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Technikum, szkoła policealna
Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 246 s. |
Wymiar: | 190x250 mm |
EAN: | 9788302140853 |
ISBN: | 978-83-0214-085-3 |
Data: | 2014-07-17 |
Opis podręcznika:
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach ?kelner? i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości.Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach ?kelner? i ?technik organizacji usług gastronomicznych?.
Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.
Część 1. zawiera wiedzę z zakresu: ? podziału, zasad funkcjonowania oraz wyposażenia zakładów gastronomicznych, ? wizerunku pracownika obsługi, ? postaw wobec gości, ? zasad opracowywania kart menu, ? technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej, ? zasad i metod obsługi gości, ? kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.
Podręcznik „Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Technikum, szkoła policealna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.