Magazynowanie surowców piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia. Kwalifikacja T.3.1. Szkoła ponadgimnazjalna
Krystyna Jarosz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 978830215709751 |
ISBN: | 978-83-0215-709-7 |
Data: | 2016-05-09 |
Opis podręcznika:
Podręcznik dokładnie charakteryzuje surowce piekarskie, także te rzadziej używane i mniej znane. Dokonuje dokładnego przeglądu wszystkich zbóż, które mogą być używane w piekarniach. Publikacja zwraca szczególną uwagę na transport, przechowywanie i ocenianie jakości mąki żytniej i pszennej. Liczne ćwiczenia i pytania pozwalają na sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy przez ucznia. Przejrzyste schematy i rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień. Podręcznik przygotowuje ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i dużym zakładzie.
Podręcznik „Magazynowanie surowców piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia. Kwalifikacja T.3.1. Szkoła ponadgimnazjalna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.