pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Magazynowanie surowców piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia. Kwalifikacja T.3.1. Szkoła ponadgimnazjalna

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 978830215709751
ISBN: 978-83-0215-709-7
Data: 2016-05-09
Cena wydawcy: 36.90 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik dokładnie charakteryzuje surowce piekarskie, także te rzadziej używane i mniej znane. Dokonuje dokładnego przeglądu wszystkich zbóż, które mogą być używane w piekarniach. Publikacja zwraca szczególną uwagę na transport, przechowywanie i ocenianie jakości mąki żytniej i pszennej. Liczne ćwiczenia i pytania pozwalają na sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy przez ucznia. Przejrzyste schematy i rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień. Podręcznik przygotowuje ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i dużym zakładzie.

Podręcznik „Magazynowanie surowców piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia. Kwalifikacja T.3.1. Szkoła ponadgimnazjalna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.