Kucharz małej gastronomii. Podstawy rachunkowości. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej
Hanna Górska-Warsewicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 1000x00 mm |
EAN: | 9788302094057 |
ISBN: | 83-02-09405-6 |
Data: | 2009-05-26 |
Opis podręcznika:
Podręcznik z nowej serii wydawniczej KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII do nauki przedmiotu - podstawy rachunkowości, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.
Autorka zapoznaje uczniów z podstawowymi pojęciami ekonomicznymi dotyczącymi przedsiębiorstwa gastronomicznego, uczy wypełniania dokumentacji rachunkowej w małych zakładach gastronomicznych. Omawia pojęcia odpowiedzialności majątkowej pracowników oraz efektywności planowanych inwestycji, a także sposoby posługiwania się kodeksem pracy. Przedstawia zasady organizacji pracy, rolę marketingu, rodzaje cen i marż, kalkulację cen sprzedaży.
Podręcznik „Kucharz małej gastronomii. Podstawy rachunkowości. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.